dimarts, 5 de gener del 2010

Sorbet de mandarina de la Cuina del Mandariner


La recepta d'aquest sorbet me la va donar en Joan, l'home de la meva amiga Marta. La nostra amistat es remunta prop de trenta anys enrere, quasi quasi tants com fa que, juntament amb altres aficionats d'Andratx fundaren l'associació Voramar Teatre. Aquesta agrupació amateur ha complit, al 2009, vint anys, que es diu aviat. Avui en dia, quan moltes companyies professionals no són capaces de sobreviure més de dos anys, que un grapat de "comediants" hagi duit a terme aquesta proesa és d'admirar i d'aplaudir. La gesta ha estat possible gràcies a la tenacitat, a la constància, a l'afany, i sobretot, gràcies al gran amor pel teatre de tots ells, però, principalment d'en Joan, la seva ànima.

Si voleu saber més coses de Voramar Teatre pitjau aquí


Idò la recepta, facilíssima, que me va donar en Joan va ser:

- Una part de sucre
- Una part d'aigua
- Una part de suc de mandarina
- Una clovella de mandarina.

Es posa l'aigua a bullir, juntament amb la clovella de mandarina i s'hi afegeix el sucre fins que se fon, formant una melassa.
Mesclam l'almívar amb el suc de mandarina i ho posam al congelador. Abans que se congeli totalment, li donam turmix per evitar que cristal·litzi i tengui massa gel.

Des que tenim el mandariner, cada any prepar aquest sorbet com a postres del dia de Nadal. El que passa que no seguesc la recepta al peu de la lletra. Trob que és millor substituir l'aigua i el sucre per la dolçor natural de les mandarines, així que pràcticament només pos l'aigua necessària per fondre-hi una mica de sucre i, la resta tot suc. Si veig que li falta dolçor li pos més sucre si trob que li manca acidesa li afegesc el suc d'un parell de llimones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada